De nieuwste schilderijen van Toos van Holstein
Nieuwste schilderijen

Muziek schilderijen van Toos van Holstein
Muziek schilderijen

VenetiŽ schilderijen
Venetië schilderijen

         

        in 2016 Briljanten Kunstenaar van Nederland


dubbel-expositie van Toos van Holstein in Nice: bij de haar vertegenwoordigende Galerie Quadrige en in haar Niçoise atelier

  

Agenda tentoonstellingen
Agenda

Laatste Nieuwsbrief
Nieuwsbrief


abonneren?

klik hier

Kaarten en CDRoms
Postkaarten
& cd-roms

 

Gratis Toos van Holstein screensaver
Download
Screensaver

 

LAATSTE NIEUWS

NIEUWS: Bij de verkiezing van de Kunstenaar van het Jaar 2024 is Toos van Holstein geëindigd als nr.18. Na door het uitgebreide kunstpanel, betrokken bij de verkiezingzijn, te zijn genomineerd bij de in totaal 90 kunstenaars, werd Toos door het publiek verkozen bij de laatste 25. Bij die 25 is ze nu door datzelfde panel gekozen tot nr.18. Een plek om heel trots op te zijn, gezien de concurrentie van diverse internationaal en ook wereldwijd bekende kunstenaars op de lijst.

NIEUWS: Op 19 oktober vindt in Galerie Quadrige in Nice de opening plaats van een nieuwe expositie van Toos van Holstein. Hierbij wordt ook een livre d'art over haar gepubliceerd (oplage 110), met daarin naast enkele artikelen over haar ook 8 nieuwe steendrukken die ze speciaal creëerde voor deze uitgave in de seie L'Art au Carré. De expostie duurt t/m 18 november.

NIEUWS: Parallel aan de expositie bij Galerie Quadrige organiseert Toos van Holstein ook een zogenaamde Porte Ouverte in haar atelier in Nice. Gedurende de weekeinden van 21/22 oktober en 28/29 oktober is iedereen welkom van 15-19 uur in haar atelier in het prachtige Palais Venise aan de Rue Clément Roassa 6 in Nice. Een gebouw dat sinds een paar jaar prijkt op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco.

NIEUWS: Na vier weken als artist in residence te hebben gewerkt in de Italiaanse keramiekstad Gubbio is Toos van Holstein terug met een serie nieuwe UOVO's: grote ei-vormige, met de hand beschilderde keramiekobjecten van eigen ontwerp. Die zijn nu gedurende enkele maanden te bekijken in haar Middelburgse atelier tijdens de Middelburgse Kunst&Cultuurroute (1e zondag van de maand 13-17 uur) voordat vertegenwoordigende galerieën ze gaan exposeren. Meer hierover in deze aflevering van TOOS&ART, het wekelijkse blog van Toos van Holstein.

Over die UOVO's is nog veel meer te zien in de video 'The UOVO-Project' op het YouTube-kanaal van Toos (https://youtu.be/2lm-59oATso)

bal Afgelopen september presenteerde Toos van Holstein voor het eerst haar nieuwe steendruk 'City life' (oplage 25) tijdens de Middelburgse Kunst&Cutuurroute. Veel meer informatie over het tot stand komen van 'City life' is te lezen in deze aflevering van Toos' haar wekelijkse blog TOOS&ART. Op haar YouTube-kanaal staat onder deze link https://youtu.be/XczDEwQo-lk de video over het creëren ervan. De steendruk is te koop voor de prijs van €225.

bal  De Kunst en Cultuurroute in Middelburg! Zo langzamerhand in Nederland een fenomeen. Al sinds 1999 elke 1ste zondag van de maand (behalve in januari) van 13-17 uur met tientallen deelnemers. Waaronder Toos van Holstein met haar prachtige atelier in haar monumentale pakhuis 'Holstein' aan de Korendijk 56. Meer informatie over die kunstroute is te vinden op https://kunstroutemiddelburg.nl/

bal  Elke week schrijft TOOS over de kunstwereld om haar heen in haar blog "TOOS&ART". Nieuwsgierig? Dan naar https://toosvanholstein.wordpress.com . Daar kun je je ook heel makkelijk op dat blog abonneren waardoor het in 't vervolg elke week automatisch op je digitale deurmat neerploft.

bal Van Toos van Holstein verscheen haar nieuwe boek met meer dan 200 pagina's vol kunstwerken en teksten: 'TOOS VAN HOLSTEIN II, for me ar is travelling the mind'. De prijs ervan bedraagt €35. Even een mail naar toosvanholstein@xs4all.nl en u ontvangt het boek (verzendkosten € 5). U kunt het natuurlijk ook komen afhalen op een 1e zondag van de maand tijdens de Kunst en Cultuurroute van Middelburg (13-17 uur).

 

 


TOOS  - 
the movie

 
Korte film:
Achtergrond, werk en
werkwijzen van Toos
 
 
 
 
 
 
 
 
s

Kom op bezoek Palette Toos houdt iedere eerste zondag van de maand open huis in haar atelier in Middelburg Palette Klik op een palet voor de complete agenda Palette Toos houdt iedere eerste zondag van de maand open huis in haar atelier in Middelburg Palette