De nieuwste schilderijen van Toos van Holstein
Nieuwste schilderijen

Muziek schilderijen van Toos van Holstein
Muziek schilderijen

VenetiŽ schilderijen
Venetië schilderijen

         

        in 2016 Briljanten Kunstenaar van Nederland


  

deel van het atelier van Toos van Holstein aan de Korendijk 56 in Middelburg
Agenda tentoonstellingen
Agenda

Laatste Nieuwsbrief
Nieuwsbrief


abonneren?

klik hier

Kaarten en CDRoms
Postkaarten
& cd-roms

 

Gratis Toos van Holstein screensaver
Download
Screensaver

LAATSTE NIEUWS

Nieuws  Op 7 april, eerste zondag van april, vindt alweer de 3e editie in 2024 plaats van de onvolprezen Kunst & Cultuurroute Middelburg. Een kunstroute die nu al weer 25 jaar bestaat en springlevend is. Elke 1e zondag van de maand is het weer een kunstfeestje in Middelburg, waarbij zo'n 30 galerieën en ateliers zijn geopend van 13-17 uur. Dus ook Toos van Holstein's 18e eeuwse pakhuis 'Holstein' aan de Korendijk 56. Iedereen welkom. Kun je niet komen op zo'n 1e zondag van de maand, dan is een afspraak maken natuurlijk altijd mogelijk. Lees hierover ook deze aflevering van Toos haar blog TOOS&ART.

bal Bij de verkiezing van de Kunstenaar van het Jaar 2024 is Toos van Holstein geëindigd als nr.18. Na door het uitgebreide kunstpanel, betrokken bij de verkiezingzijn, te zijn genomineerd bij de in totaal 90 kunstenaars, werd Toos door het publiek verkozen bij de laatste 25. Bij die 25 is ze nu door datzelfde panel gekozen tot nr.18. Een plek om heel trots op te zijn, gezien de concurrentie van diverse internationaal en ook wereldwijd bekende kunstenaars op de lijst.

bal  Na vier weken als artist in residence te hebben gewerkt in de Italiaanse keramiekstad Gubbio is Toos van Holstein terug met een serie nieuwe UOVO's: grote ei-vormige, met de hand beschilderde keramiekobjecten van eigen ontwerp. Die zijn nu gedurende enkele maanden te bekijken in haar Middelburgse atelier tijdens de Middelburgse Kunst&Cultuurroute (1e zondag van de maand 13-17 uur) voordat vertegenwoordigende galerieën ze gaan exposeren. Meer hierover in deze aflevering van TOOS&ART, het wekelijkse blog van Toos van Holstein.

Over die UOVO's is nog veel meer te zien in de video 'The UOVO-Project' op het YouTube-kanaal van Toos (https://youtu.be/2lm-59oATso)

bal  De Kunst en Cultuurroute in Middelburg! Zo langzamerhand in Nederland een fenomeen. Al sinds 1999 elke 1ste zondag van de maand (behalve in januari) van 13-17 uur met tientallen deelnemers. Waaronder Toos van Holstein met haar prachtige atelier in haar monumentale pakhuis 'Holstein' aan de Korendijk 56. Meer informatie over die kunstroute is te vinden op https://kunstroutemiddelburg.nl/

bal  Elke week schrijft TOOS over de kunstwereld om haar heen in haar blog "TOOS&ART". Nieuwsgierig? Dan naar https://toosvanholstein.wordpress.com . Daar kun je je ook heel makkelijk op dat blog abonneren waardoor het in 't vervolg elke week automatisch op je digitale deurmat neerploft.

bal Van Toos van Holstein verscheen haar nieuwe boek met meer dan 200 pagina's vol kunstwerken en teksten: 'TOOS VAN HOLSTEIN II, for me ar is travelling the mind'. De prijs ervan bedraagt €35. Even een mail naar toosvanholstein@xs4all.nl en u ontvangt het boek (verzendkosten € 5). U kunt het natuurlijk ook komen afhalen op een 1e zondag van de maand tijdens de Kunst en Cultuurroute van Middelburg (13-17 uur).

 

 


TOOS  - 
the movie

 
Korte film:
Achtergrond, werk en
werkwijzen van Toos
 
 
 
 
 
 
 
 
s

Kom op bezoek Palette Toos houdt iedere eerste zondag van de maand open huis in haar atelier in Middelburg Palette Klik op een palet voor de complete agenda Palette Toos houdt iedere eerste zondag van de maand open huis in haar atelier in Middelburg Palette