Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
april 2017

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl

               www.toos.biz

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

 Building the future, olieverfschilderij 60-60 cm

Op naar Nieuweschans

Terwijl er nog een expositie loopt in het diepe Zuiden, in Maastricht bij de Onze Lieve Vrouwe Galerie, start komende vrijdag 14 april een volgende in het hoge Noorden. In Bad Nieuweschans, het oude vestingstadje dat in Groningen tegen de Duitse grens aangedrukt ligt. Daar is de gerenommeerde Galerie Wiek XX aan een tweede leven begonnen. Na het sluiten van hun galerie in 2008 hebben Henriëtte Mulder en Frans Boersma 't een paar jaar wat rustiger aan gedaan op kunstgebied. Maar ja, als het kunstbloed toch blijft bruisen? Dan begin je dus weer. Niet meer in de oorspronkelijke galerie in Nieuweschans, maar in de huiselijke sfeer van hun woonboerderij daar https://www.wiekxx.nl.

Flink wat jaren heb ik destijds met hen samengewerkt. Die draad pakken we dus gewoon weer op. Net zoals veel andere kunstenaars uit het roemruchte Wiek XX verleden dat ook doen. Vandaar vanaf 14 april tot 16 juli de groepstentoonstelling "Met een knipoog" met daarin opgenomen een aantal van mijn olieverfschilderijen. Zie voor meer gegevens hieronder. In mijn "TOOS&ART" blog van deze week schrijf ik er nog veel meer over http://toosvanholstein.wordpress.com/ .

 

Boeken bij de Middelburgse Kunst en Cultuurroute van 7 mei

Op de eerste zondag in mei heeft de bekende maandelijkse kunstroute in Middelburg altijd het boek als thema (https://www.kunstroutemiddelburg.nl/). Met daarbij niet alleen de grote boekenmarkt op de Markt voor het middeleeuwse stadhuis maar ook bijdragen van deelnemende kunstenaars. In mijn atelier aan de Korendijk 56 staan daarom de steendrukken en tekeningen centraal die ik voor diverse kunstige boekuitgaven maakte. Zoals bij nieuwe Franstalige uitgaven van de Ilias en Odyssee van Homerus. Of bij de levensbeschrijvingen van Sint Catharina en onze eigen Sint Nicolaas voor de middeleeuwse Légende dorée. En natuurlijk toon ik het in zeer kleine oplage gemaakte boek voor de laureaten in 2016 van de Four Freedoms Awards. Waaronder Angela Merkel die nu die uitgave dus ook bezit. Er zijn nog een paar exemplaren met originele tekeningen verkrijgbaar! Meer weten over dat alles en de techniek van het steendrukken? Van 1 tot 5 uur op 7 mei zal ik er graag over vertellen.

Toos van Holstein

 

Groepstentoonstelling "Met een knipoog" 14 april t/m 16 juli

open vr/za/zo 13-17 uur

Galerie Wiek XX

Voorstraat 50 9693 EH Bad Nieuweschans"for me art is travelling the mind"