Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
juli 2018

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl

               www.toos.biz

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Verkiezing KvhJ 2019

Eind juni zit ik toch altijd wel weer een beetje in spanning. Want dan wordt altijd de lijst gepubliceerd met de 90 nominaties voor de traditionele verkiezing van Kunstenaar van het Jaar. De genomineerden krijgen daarvan echter een dag eerder al bericht. Vandaar die spanning. Want ik blijf het een grote eer vinden mijn naam op die lijst terug te vinden, ook al heb er al heel wat keertjes op gestaan.

En ja hoor, ik zat er weer bij! Het selecterend panel van zo'n 100 kunstkenners mag dan door de jaren heen veranderen, ik word toch nog steeds voldoende voorgedragen. En dat maakt blij. Stemmen kan via https://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2019/ronde2/ .

Een toost op een goeie verkiezingsronde mag er dus wel af.

Heartseat

Vier jaar geleden beschilderde ik voor het goede doel een grote kunststof buldog in het kader van de Dogparade. Dat was om geld op te brengen voor de ontwikkeling van een medicijn tegen de schrijnende energiestofwisselingsziekte. Een ziekte waardoor kinderen die ermee geboren worden geen normaal leven kunnen leiden en te vroeg sterven. Nu is er opnieuw een actie. De HeartParade. Ook daaraan doe ik weer mee met het beschilderen van een zogenaamde HeartSeat. Die is nu af zoals blijkt uit mijn 'toostfoto' hierboven. Binnenkort gaat mijn HeartSeat, samen met die van andere  kunstenaars, op reis door Nederland. Om ten slotte volgend jaar geveild te worden. Meer hierover is te lezen op mijn blog TOOS&ART van afgelopen week  http://toosvanholstein.wordpress.com/. Nog meer informatie nodig? Klik dan maar op de officiële website van de HeartParade.

 

Mathildemanifestatie 7 juli

 Ooit geweten dat de extravagant Mathilde Willink, Nederlands eerste society-koningin  en zowel model als muze voor magisch-realist Carel Willink, is geboren in Terneuzen? Ik niet. Tot ik eind vorig jaar werd uitgenodigd mee te doen met de Mathildedag zaterdag 7 juli aanstaande in Terneuzen. De dag waarop ze 80 jaar zou zijn geworden als ze niet op 39-jarige leeftijd dood op bed was gevonden. Moord of zelfmoord? Dat is nog steeds in raadselen gehuld.

Het gevolg van die uitnodiging? Een Mathilde 3-luik van mij in galerie Lokaal 54 (7 juli-19 augustus) en een Mathilde installatie in het oude postkantoor (7 juli-5 augustus). In Terneuzen natuurlijk. Die hele zaterdag 7 juli zindert 't daar trouwens van Mathilde. Met bijvoorbeeld een vrij toegankelijke modeshow in het Scheldetheater. Kijk maar op Mathildefestival voor het hele program en op mijn blog TOOS&ART hier .

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'

 


"for me art is travelling the mind"