Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
augustus/september

e-mail      toosvanholstein@xs4all.nl

website    www.toosvanholstein.nl              

YouTube  https://www.youtube.com/user/TOOSvanholstein

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Op naar de H bij de Verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2024

 

Kun je voor het komende Rutteloze tijdperk niet wachten met het uitbrengen van je stem tot 22 november, dan heb ik een oplossing. Want vanaf 1 juli staat de lijst met de 90 genomineerden voor de verkiezing van de Nederlandse Kunstenaar van het jaar 2024 online. Een nieuwe lijst met nieuwe maar ook bekende namen. Zoals die van mij. Op 30 juni kreeg ik er persoonlijk bericht van: Toos, je staat er weer bij! Ik natuurlijk blij. Dus hangt nu een affiche bij mij op mijn grote glazen atelierdeuren, inclusief de QR code die ook hieronder nog eens staat. Even scannen en je komt direct op de kieslijst met de genomineerden in alfabetische volgorde.

 

Van mij mag je op naar de H. Want ik hoop natuurlijk verkozen te worden bij de 20 kunstenaars die de volgende ronde in mogen. Je kunt ook via deze link op die kieslijst terechtkomen.

https://kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing-kunstenaar-van-het-jaar-2024/

In mijn blog TOOS&ART schreef ik er hier een paar weken geleden al uitgebreider over.

 

   

 

 

 

 

 

Op naar Perugia

Over een paar weken zit ik in de middeleeuwse binnenstad van Perugia, hoofdstad van de Italiaanse regio Umbrië. Om deel te nemen aan de groepsexpositie 'Oltre i confini' (Over de grenzen, 26 augustus-10 september). Met kunstenaars uit Italië, Nederland, Oostenrijk, Kroatië en Spanje. Toen de uitnodiging hiervoor binnenkwam via Galerie Imspa in Ridderkerk, die veel contacten heeft in Italië, heb ik gelijk ja gezegd. Wel onder één voorwaarde: ik wil daar uitpakken met een installatie. Dat kon toen ze in Italië de schets hiernaast onder ogen kregen van mijn zogeheten 'Arsenale delle Culture'.

 

Via TOOS&ART kun je in de 2e helft van augustus volgen hoe ik bezig ben om in de prachtige, ondergrondse ruimten van Rocca Paolina een en ander voor elkaar te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Op naar Open Monumentendag in pakhuis 'Holstein' op 9 september

het pakhuis jaren en jaren voor de restauratie

De 2e zaterdag van september. De liefhebber weet 't: Open Monumentendag door heel Nederland. Dit jaar onder het motto 'Levend Erfgoed'. En dit jaar ook weer in mijn prachtig gerestaureerde 18e eeuwse pakhuis 'Holstein' (10-17 uur). En dan zijn natuurlijk niet alleen mijn atelier maar ook de etages erboven te bezoeken. Want levend Erfgoed is 't!

  een interieurkijkje nu

Meer over mijn rijksmonument vind je op https://www.openmonumentendag.nl/monument/pakhuis-holstein/

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'