Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
april/mei 2018

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl

               www.toos.biz

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Toos van Holstein, She, olieverf 145 xm-115 cm

Triangle of life

Vrienden van mij, Martin en Wilma Impelmans, hebben zich jaren geleden laten infecteren met het kunstvirus. Een virus waar je nooit meer vanaf komt. Daardoor hebben ze nu in Ridderkerk een eigen kunstbedrijf, Studio Imspa, en beheren ze de Stichting Grenze(n)loze Kunst. Die stichting organiseert in de maand mei op allerlei locaties in en tot ver rondom Ridderkerk de kunstmanifestatie 'Triangle of Life'. Een manifestatie waaraan kunstenaars uit vele landen meedoen. En je begrijpt 't natuurlijk al, ik moest ook van de partij zijn.

Dat gebeurt bij een groepsexpositie op zondag 6 mei in het Kasteel van Rhoon (zie voor details onderaan). Een prachtige locatie in een oud kasteel waar je niet alleen behoorlijk chique kunt eten maar waar op de gigantisch grote zolders ook exposities worden georganiseerd. De stichting die daar dan weer over gaat, vond dat mijn olieverf 'She' de uitnodigingskaart moest sieren (zie foto boven). Daarnaast toon ik er ook een groot drieluik van 2 bij 3 meter.

 

Heart-Parade

Alweer een paar jaar geleden beschilderde ik mijn Cerby. Een héééél grote hond die onderdeel uitmaakte van de Dogparade. Een kunstmanifestatie die geld opbracht voor het ontwikkelen van een medicijn voor kinderen met de afschuwelijke energiestofwisselingsziekte. Daarop komt nu een vervolg: de Heart-Parade. Kunstenaars beschilderen daartoe hartvormige banken (zie foto) die, net als toen, weer een reizende expositie door Nederland gaan vormen en uiteindelijk worden geveild. Nu is mijn bank nog wit, over een poos niet meer. Via mijn blog TOOS&ART houd ik nieuwsgierigen wel op de hoogte. Ik zoek trouwens nog een leuke sponsor. Meer over die mogelijkheid op https://www.heartparade.nl/sponseren

Dat blog TOOS&ART

Traditiegetrouw nog even een opsomming van onderwerpen die daarin de laatste maanden aan de orde zijn geweest. Bijvoorbeeld Mathilde Willink (waarover in juni nog meer), allerlei literaire Helden van me, Zuid India waar ik een aantal weken rondreisde, Arles maar dan niet over Van Gogh, dure wijn en kunst en mijn eigen livres d'art. Kijk maar op  http://toosvanholstein.wordpress.com/ .

Toos van Holstein

Triangle of Life in Kasteel van Rhoon

vernissage zondag 6 mei 14 uur, open 6-27 mei, za en zo 14-17 uur

Dorpsdijk 63, Rhoon

 


"for me art is travelling the mind"