Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
oktober 2017

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl

               www.toos.biz

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Bozzetto, 80-120 cm

Kunstmoment Diepenheim bij Galerie Àlafran

In Diepenheim, het kleinste, maar zeer kunstzinnige stadje van Overijssel, beschikken ze over heel speciale kennis. Daarmee kunnen ze een moment, per definitie toch iets kortdurends, op te rekken tot tien dagen. Het zogenaamde Kunstmoment Diepenheim, een tiendaagse kunstmanifestatie waarvoor ze heel hun Stedeke met nog de wijde omgeving erbij overhoop halen. Dit jaar van 19 tot 29 oktober. Op allerlei plekken zijn dan exposities. En zeker ook in Galerie Àlafran, in mijn ogen de mooiste galerie daar. Eigenaar Irma Blank vroeg me, ook gezien onze al jarenlange samenwerking, of ik voor dat Kunstmoment een aantal schilderijen wilde aanleveren. Geen probleem natuurlijk, ik exposeer daar graag. Zie voor meer gegevens onderaan en op http://alafran.nl/ .

 

Verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2018

Voor mij zit 't er dit jaar weer op, die verkiezing. Want dankzij de vele, vele stemmen die ik kreeg in de publieksronde kwam ik via de eerste lichting van 90 genomineerden bij de laatste 20, aangevuld met nog vijf zogenaamde wildcards. Maar dan is het aan het veelkoppige kunstpanel daaruit de laatste acht te kiezen voor de slotronde. En dan houdt 't voor mij, zo blijkt al een aantal jaren, op. Die laatste acht is blijkbaar net een brug te ver. Maar met mijn plek bij de laatste 25 ben ik ook heel blij. Iedereen die dit jaar op mij een stem uitbracht wil ik hiervoor graag heel hartelijk danken. Komend jaar zien we wel weer.

 

Schrijven, fotograferen, bloggen

In mijn Nieuwsbrief refereer ik altijd graag even aan de wekelijkse stukjes die ik schrijf in mijn blog 'TOOS&ART'. Altijd hebben die teksten, meestal gelardeerd met vele foto's, een link met de kunst en mijn persoonlijke belevenissen. Net deze week nog over de beslist aanwezige kans dat er ooit werk van mij belandt in het Amsterdamse Rijksmuseum http://toosvanholstein.wordpress.com/ Maar daaraan vooraf gingen zaken over bijvoorbeeld Pierre Janssen in Schiedam, Giacometti in Nice, Mondriaan en de Stijl in Den Haag, graffiti in Tarente en de grote, nog steeds voortdurende kunstmanifestatie in Façade in de openbare ruimte van Middelburg. Dat blog volgen? Een fluitje van een cent om dat daar te regelen.

Toos van Holstein

Galerie Àlafran, Kunstmoment Diepenheim  19-29 oktober

Grotestraat 45, 7478 AB Diepenheim

tijdens het Kunstmoment dagelijks open van 11-17 uur"for me art is travelling the mind"