Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
oktober 2018

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl              

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Kunst10daagse in het Noord-Hollandse Bergen 19-28 oktober

 

 

 

 

Culture, werk op alu-dibond, 120-120 cm

Voor alles is er in het leven een eerste keer. Dus toen ik de uitnodiging kreeg om mee te doen met de 26ste editie van de gerenommeerde Kunst10daagse in het bekende kunstendorp Bergen hoefde ik niet heel erg lang na te denken. De verwachtte 40.000 bezoekers kunnen er dit jaar van vrijdag 17 tot zondag 28 oktober weer te kunstkust en te keur op allerlei heel speciale locaties. Ik ga met enkele andere kunstenaars het avontuur aan in een grote, oude koeienstal. Ja inderdaad, een stal. Dus beslist een kunstavontuur. Als je benieuwd bent hoe dat uitpakt, kun je er elke dag van 11-17 uur terecht. Zelf zal ik er ook regelmatig aanwezig zijn. Voor meer specifieke informatie klik hier

StalKunst9 van 19-28 oktober, elke dag open van 11-17 uur

Voert 9  1861 PE Bergen NH   

 

Haiku's bij Galerie Wiek XX in het Groningse Bad Nieuweschans 21 okt-18 nov

Een dansjapon, marouflé, 60-50 cm

Van stalkunst naar haiku's, in de kunst is veel mogelijk. Want toen Henriëtte Mulder van Galerie Wiek XX me vroeg of ik geïnteresseerd was in deelname aan een expositie met als uitgangspunt de inspiratie die je als kunstenaar opdoet bij bepaalde, voorgeschreven haiku's leek ook dat me heel leuk. Ik werk ten slotte al heel wat jaartjes samen met Henriëtte en partner Frans Boersma. Eerst in hun beider galerieën in het oude vestingdorp Bad Nieuweschans vlak tegen de Duitse grens aan en nu in hun grote woonboerderij aldaar. Drie schilderijen heb ik aangeleverd voor deze thema-expositie 'Dichtbeelden' met van één hiernaast een foto.

Dichtbeelden van 21 oktober-18 november,  open op vr, za en zo van 13-17 uur

Voorstraat 50  9693 EH  Bad Nieuweschans

 

Opnieuw bij de 25 meest gekozenen van Kunstenaar van het Jaar 2019

In juli werd bekendgemaakt welke 90 kunstenaars waren genomineerd voor de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar 2019. Daar zat ik toch maar mooi weer bij! Half september werd bekend welke 25 kunstenaars waren overgebleven na de publieksronde. En op die lijst prijkte ook weer mijn naam. Toen was 't aan het uitgebreide kunstpanel om per begin oktober de laatste 8 uit hun kunsthoeden te toveren. Daarbij bleek het feest voor mij voorbij. Maar ik ben opnieuw heel blij met het feit dat ik mij bij heel wat gerenommeerde namen onder die 25 heb kunnen scharen. Dankzij natuurlijk de vele kunstliefhebbers die hun stem op mij uitbrachten. Waarvoor bij deze mijn hartelijke dank.

                                                                                                                                                                           

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'