Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
maart 2017

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl

               www.toos.biz

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Luccicare, olieverf 70 cm-100 cm

Terugkeer in Maastricht

Jarenlang werkte ik samen met galerie Tracé in Maastricht. Maar ja, meestal leven en werken kunstenaars langer dan de hun vertegenwoordigende galerieën. Zo werd al weer een flink aantal jaren geleden Tracé passé. Nu kwam er echter recent een verzoek uit Maastricht van de Onze Lieve Vrouwe Galerie. Of ik zin had in een solo expositie.

Dat prachtige en bekende Onze Lieve Vrouweplein met z'n vele terrassen en de middeleeuwse Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, centraal in het oude stadshart, is op zich natuurlijk al een aantrekkelijke locatie voor een galerie. Toen  ook nog bleek dat de galerie werk bezat van mijn oude leermeester Nico Molenkamp was ik helemaal overstag. Want Molenkamp was bij mijn studie aan de Academie in Tilburg een heel belangrijke mentor voor me.

Het gevolg? Morgen, donderdag 9 maart, opent in de galerie een expositie met olieverfschilderijen van mij. Dat op dezelfde dag ook de wereldberoemde kunstbeurs TEFAF opent in Maastricht is vanzelfsprekend geen toeval. Wie van de twee, de TEFAF of de Onze Lieve Vrouwegalerie, het eerst besloot tot die 9de maart, laat ik aan je eigen interpretatie over.

Meer gegevens over de tentoonstelling die, zoals 't er nu naar uitziet, doorloopt t/m begin juni staan onderaan.

 

Wekelijkse blog "TOOS&ART"

In dat blog zal ik komende week veel meer vertellen over de tentoonstelling. Nieuwsgierig? Ga dan op donderdag naar  http://toosvanholstein.wordpress.com. Daar verschijnt elke week op die dag de nieuwe aflevering. Nog nooit gekeken? Dan heb je de laatste maanden toch het nodige gemist. Over bijvoorbeeld het Italiaanse Bari en onze eigen Sint Nicolaas, de expositie van Zwitser Jean Tinguely in het Amsterdamse Stedelijk, de vrouwelijke renaissancekunstenaar Artemisia en Madonna's, mijn diverse inspiratiebronnen, Italiaanse barokmuziek in Vlaanderen, de bladgoudrap in Myamnar en bouwkundige megalomanie in Bagan. Interesse? Het blog is makkelijk te volgen door de knop "Volgen" te gebruiken en daarna je e-mailadres in te vullen. Dan krijg je automatisch elke week bericht.

 

Expositie in de Onze Lieve Vrouwe Galerie

9 maart t/m 5 juni

open dagelijks van 9 t/m 19 maart i.v.m. de TEFAF

daarna do en vr 13-18 uur, za 12-17 uur

Onze Lieve Vrouweplein 4, 6211 HD Maastricht

tel. 043 3521204 website www.olvrouwegalerie.nl"for me art is travelling the mind"