Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
april 2021

e-mail      toosvanholstein@xs4all.nl

website    www.toosvanholstein.nl              

YouTube  https://www.youtube.com/user/TOOSvanholstein

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

screenshot van de openingspagina van mijn blog 'TOOS&ART

To open or not to open, dat is de vraag

Tja, veel in de kunstwereld ligt nog steeds op haar gat. Musea dicht, galerieën alleen via afspraak te bezoeken, onze Kunst en Cultuurroute Middelburg al vanaf het begin van het jaar op slot en mijn geplande kunstactiviteiten en exposities zitten ook nog steeds in de pijplijn. Maar er gloort hoop, ook wat betreft mijn expositie activiteiten. Daarover straks meer.

Eerst dat wat wel steeds heel consequent doorgaat. Mijn kunstblog 'TOOS&ART'. Elke week donderdagmorgen rond 8 uur laat de bezorger het gratis in je digitale inbox  ploffen. Tenminste, als je een abonnement hebt. Deze week draait 't rond Dante700 en mijn al jarenlange persoonlijke inspiratie rond Dante's beroemde La Divina Commedia. Dante Alighieri is namelijk 7 eeuwen geleden gestorven en dat is dus reden voor een uitgebreid, wereldwijd maar natuurlijk vooral Italiaans feest. Het hele jaar door!

Ben je nieuwsgierig naar mijn persoonlijke ontboezemingen en mijmeringen bij Dante, ga dan naar deze link:

https://toosvanholstein.wordpress.com/

En mocht je je willen abonneren? Direct bovenaan rechts op het scherm van je pc, laptop of tablet vind je een venster waar je een emailadres kunt invullen en waar je dan op de groene knop 'ABONNEREN' of 'VOLG' moet drukken. Op je mobiel zit dat iets anders. Daarop moet je echt helemaal naar beneden scrollen om dezelfde handelingen te verrichten. Daarna krijg je een email binnen om je keus te bevestigen.

Wat er op 'TOOS&ART' de afgelopen maanden verder allemaal aan onderwerpen en persoonlijke ervaringen te lezen en natuurlijk ook te kijken is geweest? Hééél vééél! Onderzoek 't maar.

één van de mixed media werken op alu-dibond uit mijn 'The 70-Series'

En als alles weer open is?

Dan staat er voor mij nog heel wat op de rol. Alles 'Corona volente' vanzelfsprekend.. Zo loopt in Galerie Álafran (Diepenheim) nog steeds een overzichtstentoonstelling waar mijn bekende 'The 70-Series' deel van uit maakt. In juni/juli organiseert Galerie WiekXX in Bad Nieuweschans een thematentoonstelling rond de beroemde Griekse schrijver Homerus. Nou, daar kan ik als deelnemer wel mee uit de weg gezien mijn eerdere exposities rond zijn 'Odyssee'. In juli toont Galerie Drentsche Aa mijn 'The 70-Series and More'. Maar ook daar is het expositieschema  helemaal in de war geraakt. Dus ik moet nog even een slag om de arm houden.

Wat verder te denken van een internationale groepsexpositie rond Dante700 in de prachtige Italiaanse stad Perugia? Georganiseerd door mijn Galerie Quadrige uit Nice in september en oktober. Extra drukte in de maand oktober levert ook mijn deelname aan de bekende Kunst10Daagse Bergen in het gelijknamige kunstdorp.

En stel nu eens dat op de 1e zondag van mei onze Middelburgse kunstroute eindelijk weer alle galerie en atelierdeuren vrijelijk zou kunnen openen? Wat zou dat mooi zijn! En anders maar in juni.

atelier Toos van Holstein aan de Korendijk 56, Middelburg

 

't Ligt voor de hand dat ik je via deze af en toe verschijnende Nieuwsbrief op de hoogte houdt. Mocht je al geabonneerd zijn op 'TOOS&ART' of dat door deze Nieuwsbrief gaan doen, dan is de wekelijkse regelmaat daarvan een nog snellere nieuwsbron.

 

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'