Als u mijn nieuwsbrieven per email wilt ontvangen, kunt u dat hier aangeven.


Laatste Nieuws
  (News in English here)


NIEUWSBRIEF TOOS van HOLSTEIN
februari 2019

e-mail      toos@toosvanholstein.nl

website    www.toosvanholstein.nl              

YouTube  http://bit.ly/ij4Pag

Weblog    http://toosvanholstein.wordpress.com/

ook actief op Facebook, LinkedIn,Twitter, Pinterest, Pictify, Tumblr en Instagram

Toos van Holstein, Penombra 80-70 cm

 

Expositie in Galerie Wiek XX in Bad Nieuweschans

't Is hollen en rijden voor mij in deze maand februari. Is net een paar weken geleden mijn expositie in Sjakie's Galerie in Middelburg begonnen (zie voor gegevens hieronder), staat de volgende alweer te beginnen. In het Groningse Bad Nieuweschans bij Galerie Wiek XX, vlak tegen de Duitse grens aan. Als je denkt dat Nederland klein is, dan moet je maar eens vanuit het Zuidwestelijke Middelburg naar het Noordoostelijke Nieuweschans rijden.  Meer dan 380 km en dat is verder dan vanuit Middelburg naar Parijs. Ik heb dat stuk heel wat keren heen en weer gereden voor de exposities die ik er al had.

In Wiek XX zwaait kunstrot Henriëtte Mulder al vele jaren haar kunstscepter. Ooit gestopt na het groot maken van de groep Noordelijke Realisten kon ze 't een aantal jaren geleden toch niet laten. Het opnieuw exposities organiseren. Maar nu in haar grote woonboerderij midden in het oude Nieuweschans, ooit in 1628 als vesting aangelegd.

Samen met Gerda Onnes heb ik er nu een duo-tentoonstelling. Zie voor gegevens hieronder.

Blog 'TOOS&ART'

Velen weten het. Dat ik onder die titel 'TOOS&ART' een wekelijks blog schrijf over wat mij in de kunst overkomt en beroert. En mocht je dat niet weten, dan heb je de laatste maanden van alles gemist over onderwerpen als mijn deelnames aan de Heart Parade en de Kunst10daagse Bergen. Over tentoonstellingen van Leonardo da Vinci en Caravaggio. Over mijn inspiratiebronnen en vrouwen in de kunst. Of de Nobelprijs voor de Vrede 2018, mijn Nieuwjaarsdoodle, het Musiom, Zeeuwse Gasten en een kunstdiner. Je ziet, 't kan vele kanten op. Je erop abonneren kan heel makkelijk. Ga naar  https://toosvanholstein.wordpress.com/category/toos-van-holstein/, vul ergens aan de rechterkant je e-mailadres in, klik op 'Volg' en je krijgt een e-mailtje met een link om je abonnement te bevestigen.

Toos van Holstein

'for me art is travelling the mind'

- Expositie Toos van Holstein en Gerda Onnes in Galerie Wiek XX, 24 feb-31 mrt

vernissage zondag 24 februari vanaf 15 uur

Voorstraat 50, Bad Nieuweschans (Groningen)

www.wiekxx.nl

 

- Expositie van Toos van Holstein 'De Mens op Weg', 2 feb-30 mrt, Sjakie's Galerie, Vlasmarkt 51, Middelburg, open di-za 11-17 uur